Hová fordulhatsz?

Ha általános, utazással kapcsolatos kérdésed van, a Budapesten működő Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központot (Call Center) hívhatod a +36 80 368 036 számon. Kollégáink készséggel megválaszolják a konzuli vonatkozású kérdéseket, vagy elirányítanak oda, ahol megtalálod a kért információkat.

Ha külföldön tartózkodsz és konzuli segítségre szorulsz, munkaidőben az adott országban működő külképviselethez fordulhatsz. Az elérhetőségeket a következő linken találod.

Munkaidőn kívül pedig a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központ (Call Center) hívható a +36 80 368 036 számon. A Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkban könnyen megtalálhatod az egyes külképviseletek elérhetőségét, amit egyszerűen le is tudsz menteni a telefonod névjegyzékébe, illetve a Call Center a Tudnivalók/Tájékoztatási Központ aloldalon közvetlenül is elérhető az alsó telefon ikon megnyomásával.
 

Az úti célod szerinti ország külképviseleteinek elérhetőségét az Úti cél oldalon a cél országnál is megtalálod, a külképviselet ikonra koppintva. A külképviseletet az oldalról egyszerűen hívhatod vagy e-mailt is írhatsz. Minden magyar külképviseleten beszélnek magyarul.

Magyar állampolgárként jogosult vagy az Európai Unió bármely másik tagállamának konzuli segítségnyújtását és védelmét igénybe venni, ha az adott országban nincsen magyar külképviselet. Fontos azonban kiemelni, hogy az uniós képviseleteken valószínűleg nem beszélnek magyarul, így angolul vagy az adott ország hivatalos nyelvén tudod felvenni a kapcsolatot a képviselettel. Az EU-képviseletek elérhetőségeit az alábbi linken találod.

ELÉRHETŐSÉGEK

Konzuli Szolgálat, Budapest
Cím: 1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Telefon: 458-1000
Fax: 201-7323
Konzuli és Állampolgársági Főosztály kizárólag hivatali szerveknek: konz@mfa.gov.hu
Konzuli tájékoztatás kizárólag magánszemélyeknek: taj.konz@mfa.gov.hu
24/7 Tájékoztatási ügyelet (zöld szám): 06 80 36 80 36
Elérhetőségek

Töltsd le az alkalmazásunkat!

Konzinfó Utazom app

Konzinfo Utazom

MobilApp

Google play
App Store ikon
Tudtad-e, hogy...