Bajban külföldön

sárga vonal
Remélhetőleg nem kerülsz bajba külföldi utazásod során, de ha ez mégis megtörténne, akkor haladéktalanul vedd fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal, vagyis az adott országban működő magyar nagykövetséggel vagy főkonzulátussal, és  közvetlenül értesítsd a szüleidet is!

A Konzuli Szolgálat mindig elérhető, a Call Center 0-24 hívható. A külképviseletek és a Call Center egyszerűen hívható az applikációból is.

Ha olyan országban tartózkodsz, ahol nincsen magyar külképviselet, uniós tagország állampolgáraként fordulhatsz más uniós tagállam külképviseletéhez és kérheted segítségüket.

Milyen problémák adódhatnak külföldi utazásod során? Néhányat az alábbiakban bemutatunk.

Fontos, hogy azt is megismerd, milyen esetekben nem tudunk segíteni!

Egy külföldön felmerült probléma nem jelenti automatikusan azt, hogy a konzul jogosult annak megoldásában. A konzulok feladatukat a jogszabályokban előírtak szerint látják el, nem tudnak minden olyan problémával kapcsolatban segíteni, amelyek a külföldi utazás során felmerülhetnek  például egy külföldi közlekedési bírság kifizetéséről vagy a csomagok megőrzéséről a magyar állampolgárnak kell gondoskodnia. A következőkben felsoroljuk azokat az ügyeket, melyek tekintetében nem tudnak a konzulok eljárni.

ELÉRHETŐSÉGEK

Konzuli Szolgálat, Budapest
Cím: 1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Telefon: 458-1000
Fax: 201-7323
Konzuli és Állampolgársági Főosztály kizárólag hivatali szerveknek: konz@mfa.gov.hu
Konzuli tájékoztatás kizárólag magánszemélyeknek: taj.konz@mfa.gov.hu
24/7 Tájékoztatási ügyelet (zöld szám): 06 80 36 80 36
Elérhetőségek

Töltsd le az alkalmazásunkat!

Konzinfó Utazom app

Konzinfo Utazom

MobilApp

Google play
App Store ikon
Tudtad-e, hogy...